Rekruttlaget slo serielederen på bortebane

Onsdag kveld gjestet rekruttlaget serieleder Stabæk 2, og begge lag brukte flere a-lagsspillere i det som skulle bli en tett og jevn kamp. Til slutt var det dødballene som avgjorde for Ullevål, som fortsatt befinner seg på sjetteplass på tabellen.

Rekruttlaget hadde en del forfall til kampen, og man ble derfor nødt til å ta med en del a-lagsspillere til kampen mot serieleder Stabæk 2. Stabæk 2 stilte også med flere a-lagsspillere, samt at det florerte med tidligere landslagsspillere og gullvinnere fra NM.

Stabæk skulle få den beste starten på kampen, da den gode A-lagsspilleren Mikkel Killi Andersen dro seg gjennom Ullevål-forsvaret på egenhånd, og sikkert satt inn 1-0 bak Casper Kamfjord allerede etter fem minutter. Stabæks målscorer var deres desidert farligste angrepsvåpen hele kampen gjennom. Ullevål svarte i løpet av et par minutter, og det var ringreven Bjørn Fredriksen som utlignet til 1-1 alene med Lars Johanson etter å blitt frispilt av rekruttlagets poengkonge Rasmus Gaare.

Kampen var jevnspilt, og selv om Stabæk hadde mye ball klarte de sjeldent å komme seg til de helt store sjansene. Ullevål var nærme ledelsen flere ganger i første omgang. Blant annet fikk Peik Gaare servert en enorm sjanse etter fint forspill av broren Jonas, men han kom seg aldri til avslutning fra kort hold etter at ballen traff skøytene hans. Vetle Rynning kom seg også til en god sjanse, men avslutningen ble satt utenfor. Etter Ullevåls missede sjanser var det Stabæk som skulle ta ledelsen 2-1 etter 33 minutter. Jesper Tho fikk kanontreff på corner, og Ullevål kunne lite gjøre med Stabæks ledermål. Hjemmelaget økte til 3-1 rett før pause, nok en gang ved Mikkel Killi Andersen. Han plukket opp en andreball etter corner, og fikk i vei et glimrende skudd i lengste hjørne fra noe skrått hold. Det hadde vært en relativt jevnspilt første omgang, så det føltes ikke helt riktig at hjemmelaget ledet med to mål, men de hadde vært effektive på sine dødballer.

Ullevål skulle slå voldsomt tilbake i annen omgang med sine dødballer, men først kom Ullevål til en eventyrlig trippelsjanse allerede etter tre minutter av annen omgang. I en noe trang situasjon foran Stabæks mål havnet ballen i stolpen, mens returen havnet hos Mehol Stenersen. Han avsluttet fra kort hold rett på en utrusende Lars Johanson i Stabæks mål, og den løse ballen ble liggende foran Stabæks mål uten at noen av Ullevåls spillere fikk pirket ballen i mål. Det skulle likevel ikke ta lang tid før reduseringen kom. I sin tredje strake kamp scoret Endre Rynning på corner med et kanontreff, og etter drøye timen gjentok han samme bedrift da han utlignet til 3-3. Skuddet var ikke like hardt, men han fant en luke mellom skøytene til Stabæk-spillerne på streken. Backen er dermed toppscorer for rekruttlaget i år med sine seks mål, delt sammen med Rasmus Gaare og Erik Meier.

Ullevål var i førsersetet og hadde godt moment i kampen. Stabæk har mange gode skøyteløpere, men de ble nektet rom i midten, og det eneste de skapte halvsjanser på var da de kom seg rundt på kant, og slo inn foran mål. Likevel ble det ikke skapt noen voldsomt store sjanser. Det avgjørende øyeblikket i kampen kom da en Ullevål-spiller ble ulovlig lagt i bakken ved midtbanen. Dommerne valgte å gi fordel av ballen, mens en del Stabæk-spillere stoppet opp. Det utnyttet den gode halfen Fredrik Bakken, og han satt full fart fra midtbanen mot et ryggende forsvar. På vei inn mot Stabæks mål fikk han et slag på køllen, og dommerne dømte straffe, til store protester fra hjemmelaget. Bakken tok selv ansvaret for straffen, og han satt den kontant i mål til 4-3 ledelse.

Stabæk evnet ikke å skape de helt store sjansene mot slutten av kampen, selv om det ble løftet langt de siste minuttene. Dette åpnet også opp for noen farlige Ullevål-kontringer, men det ble ikke flere mål i kampen, og da ebbet det ut i en sterk seier 4-3 på bortebane mot serielederen.

 

Mål:

Endre Rynning (2)

Bjørn Fredriksen

Fredrik Bakken

 

Assist:

Fredrik Bakken (2)

Rasmus Gaare

 

Utvisninger:

Bjørn Fredriksen - 10 min

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift