Ullevål røk ut med flagget til topps

Ullevål tapte også tredje kvartfinale, men spilte en meget bra kamp da Solberg avgjorde med to sene mål mandag kveld.

Solberg hadde vunnet de to første kampene i best-av-fem serien og ville med seier mandag kveld sikre seg en plass i semifinalen. Etter en thriller av en bandykamp var det hjemmelaget som stakk av med seieren 5-3. Sesongen er dermed over for Ullevål, mens Solberg fortsetter jakten på NM-gullet.

Ullevål, uten Jonas Tjomsland og Jan Fredrik Løland, kom bakpå fra start da Eirik Bø Johnsen banket en avslutning i nettaket etter seks minutter. Dermed 1-0 til hjemmelaget.

Ullevål fikk på sin side forært en kjempesjanse ti minutter senere da Jonas Gaare ble spilt alene med keeper fra en Solbergspiller, men avslutningen gikk rett på landslagskeeper Ole Tobias Fevang. I motsatt ende kom hjemmelaget til en gedigen mulighet to minutter etter Ullevålsjansen, men Christopher Smerkerud i Ullevålmålet fikk de nødvendige fingertuppene på avslutningen til Alexander Johnsen, slik at ballen gikk i stolpen i stedet for nettmaskene.

Etter 25 minutter skulle likevel hjemmelaget doble ledelsen da Sondre Kristoffersen fikk sjansen fra straffemerket. Straffen var langt bedre enn i lagenes forrige møte, og Solbergs toppscorer økte til 2-0. Ullevål hang bra med i kampen, og det siste kvarteret av omgangen handlet det meste om gjestene fra Oslo. Først reduserte Jonas Gaare til 2-1 på corner, før utligningen til 2-2 kom ved Jesper Sagen etter et løft fra Rickard Geiborg. Sagen dro seg forbi siste forsvarer og var sikker alene med keeper. Lagene gikk også til pause på 2-2.

Etter hvilen tok det bare 50 sekunder før Ullevål hadde snudd kampen. Jonas Gaare satt sin andre corner både for sesongen og i kampen, og de blåkledde gikk opp i 3-2 ledelse. Ullevål var også svært nære å øke ledelsen i de påfølgende minuttene, men avslutningene til Gaare og Timian Strømdahl Fossli strøk stolpene til Fevang.

Solberg var heller ikke ufarlige, spesielt på dødball, men Sondre Kristoffersens forsøk ble reddet på Ullevåls mållinje. Med en mann mer på isen skulle Kristoffersen likevel høre nettsus. Etter en time banket han til på halvvolley etter et velkjent løft fra Marius Austad og lagene var igjen likt i målprotokollen.

Ullevål var i de påfølgende minuttene svært nære å ta tilbake ledelsen, men ved to anledninger var keeper Fevang avgjørende for hjemmelaget. Da Ullevåls libero, Ola Edvardsen, fikk utvisning etter 68 minutter tok også hjemmelaget mer tak i kampen. Blant annet var Christopher Nålby på vei gjennom, men avslutningen satt rett i Smerkeruds hansker. Emil Horgen var også et dårlig touch unna å være alene med keeper, og Solberg valgte å ta timeout med et kvarter igjen på kampuret.

Ullevål fikk enda en utvisning rett etterpå, og med to mann mer på isen klarte kombinasjonen Austad/Kristoffersen å finne plass nok til å komme seg alene med keeper. Toppscoreren satt sitt tredje mål for dagen da han sendte hjemmelaget opp i 4-3 med ti minutter igjen på uret.

Kampen bølget voldsomt frem og tilbake på slutten, og sjanser ble skapt begge veier. Eirik Bø Johnsen var nære å sette 5-3 da corneren hans smalt i tverrligger, mens Ullevål også kom til flere muligheter på tampen. Først måtte Ole Tobias Fevang i aksjon på Fredrik Bakkens skudd, før han fikk god hjelp av sine medspillere da Ullevål slo til med en spillvariant på corner på overtid. Bjørn Fredriksen var sikker på at han hadde utlignet til 4-4, men ballen ville ikke de nødvendige centimeterne over streken. I stedet kunne Solberg definitivt avgjøre da Sondre Kristoffersen satt spikeren i kista med kampens siste slag på ballen da han satt 5-3 på kontring.

En heroisk innsats av Ullevål i de to siste kvartfinalene, men Solberg er på tross av det videre med 3-0 i kamper. Ullevål røyk dermed ut av sluttspillet på samme måte som fjoråret.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift