Løland til topps på Langtravern

I sesongens siste seriekamp tangerte Jan Fredrik Løland klubblegenden Kjell-Ivar Engebretsen i antall serie og sluttspillkamper for Ullevål, begge hadde da spilt 410 kamper for klubben i sitt hjerte!

I skrivende stund har Løland spilt 412 kamper inkludert de to kvartfinalen som er spilt så langt, og med minimum 1 kvartfinale igjen av årets sesong er det mye som tyder på at han ikke stopper der!

Løland debuterte for Ullevål A-lag tilbake i 1996 men allerede i 1986 ble klubben kjent med unge Løland. Da var han bare 6 år gammel og var maskot når storebror Joachim spilte NM finale i smågutteklassen, en finale Ullevål vant med solide 7-2 over Snarøen, dommere i kampen var for øvrig en ikke ukjent ung og lovende Jørn Ivar Pettersen og Rolf Hatland.

Neste gang Løland var på isen i en NM finale var det under NM-Finalen 2013 hvor Ullevål vant sin første Kongepokal siden Kjell-Ivar Engebretsen herjet som værst på bandybanene 35 år tidligere. Da var det jo selvfølgelig  at det var nettopp Løland som skulle avgjøre NM finalen mot Stabæk med sin scoring i «sudden death», dette er selvfølgelig ikke Lølands eneste scoring for Ullevål, så langt er han oppe i 370 scoringer og har vært klubbens toppscorer hele 8 ganger, sist gang i 2011-12 sesongen. Flest mål i en sesong ble det 2008-09 hvor motstanderens keepere ble lurt hele 36 ganger!   

For å bli klubbens  mestscorende gjennom tidene må han nok holde på i noen år til da han til tross for sine imponerende 370 scoringer fortsatt mangler 167 mål for å tangere Kjell-Ivar Engebretsens 537 mål!

I tillegg til alle kampen for Ullevål har han fått med seg en sesong i svenske Örebro og to sesonger i Ullern, han har også representert Ullevål på forbundsnivå med sine 33 A-landskamper og 3 U19-landskamper.

Vi gratulerer Jan Fredrik med sine 412 kamper og håper at dette ikke blir den siste sesongen vi får gleden av å se denne artisten der han trives aller best, på bandybanen ikledd Ullevåls A-lagsdrakt!

Link til Langtravern i Ullevål

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift