Ett steg nærmere sluttspill etter seier mot Høvik

Ullevål møtte søndag kveld Høvik i real Kollentåke på Høvikbanen. Ullevål vant den viktige kampen 5-1, og tok dermed sin første seier på Høvikbanen på fire år. Laget er oppe på 7.plass med tre seriekamper igjen å spille, og har gode muligheter til å ta seg til sluttspill.

Noen utskiftinger i Ullevåltroppen var det fra onsdagens Konnerud-kamp. Inn på laget kom Rickard Geiborg, Erik Sørensen, Bendik Nordbrenden og Jesper Sagen, og ut gikk Martin Killingmo, Ola Tenge, Bjørn Fredriksen og Jonas Tjomsland. Sagen har nylig kommet tilbake fra militæret og spilte sin første kamp på ett år for Ullevål.

Høvik og Ullevål lå likt på tabellen før søndagens kamp, og det var liten tvil om at vinneren ville stå igjen med langt bedre mulighet til å nå sluttspillet enn taperen. Det ble også en jevn affære fra start på Høvikbanen. Det tok likevel ikke mer enn to minutter før Ullevål var i ledelsen. Lasse Torkildsen brøt Høviks angrep og spilte Jonas Gaare gjennom på høyresiden. Han fant toppscorer Marcus Lagerbäck foran mål. Den første avslutningen ble reddet av Simen Kjøllmoen i hjemmemålet, men returen kunne Lagerbäck enkelt sette inn til 1-0 til bortelaget. Høvik styrte mye av spillet innledningsvis, og de søkte mange cornere til storskytterne Aleksander Serov og Maxim Pyanov. Nærmere enn en dobbeltredning på strek kom likevel ikke hjemmelaget.

Tidligere VM-spiller for Kasakhstan, Iskander Nugmanov, var sentral i det aller meste som Høvik produserte offensivt, og etter en halvtime fikk han korrekt sjansen fra straffemerke. Han utnyttet derimot ikke sjansen til å utligne, da skuddet gikk utenfor Christopher Smerkeruds venstre stolpe. I stedet kunne Ullevål doble ledelsen til 2-0 etter 36 minutter da Jan Fredrik Løland på corner banket inn sitt niende mål for sesongen. Ullevål spilte en meget bra omgang defensivt, men rett før pause glapp det for bortelaget. Nugmanov kom seg inn i straffefeltet og med omgangens siste slag på ballen kunne Even Lübeck redusere til 1-2 da han plukket opp den frie ballen 6-7 meter fra Ullevål-målet.

Da lagene kom på isen etter hvilen lå tåken tett over Høvikbanen, og alle langballer var potensielt farlige da det var nærmest umulig å se ballen. Langs isen gikk det likevel ganske greit å spille, selv om det var vanskelig å se lenger enn halve banen. Høvik skulle komme med et reelt skremmeskudd etter bare halvannet minutt, men Maxim Pyanovs distanseskudd smalt i stolpen bak Smerkerud. Ullevål klarte også å blokkere det som kom av cornere mot i innledningen, og skulle i stedet gå opp i 3-1 etter en snau time spilt. Scoringen er kun gjenfortalt undertegnede da tåken var alt for tykk til å se situasjonen; Jonatan Søberg Wiede kom seg rundt på Ullevåls venstreside, og inne foran mål fant han Erik Sørensen som hadde en glimrende mulighet til å score sitt første Ullevålmål. Keeper Kjøllmoen, med to VM-sluttspill i bagasjen, vartet opp med en redning, men Jesper Sagen kunne fra kort hold sette inn 3-1 i comebacket sitt.

Ullevål fikk nå god kontroll i defensiven, og halvveis i omgangen kunne Timian Strømdahl Fossli øke Ullevåls ledelse nok en gang. Han tok ballen fra bakerste Høvikspiller, og alene med keeper satt han enkelt inn 4-1.

Tåken lettet det siste kvarteret, og Ullevål kontrollerte kampen. Høvik kom på noen halvfarlige visitter, men det var Ullevål som skulle avslutte scoringsballet rett før slutt. Strømdahl Fossli plukket opp andreballen etter et langt utkast, og på samme måte som på 4-1 var han trygg alene med keeper. Han satt dermed punktum til 5-1 med sitt andre mål for kvelden og sjette for sesongen – samtlige mål er scoret på bortebane!

For Ullevåls del er ingenting avgjort, men det ser lovende ut med tanke på å komme topp 8 for å nå sluttspillet. Kommende kamp mot Sarpsborg er igjen helt avgjørende for tabellplasseringen, da Ullevål igjen møter et lag man er likt med på tabellen. Både Ullevål og Sarpsborg står med 11 poeng etter 15 kamper. Møt opp onsdag kl. 1900 på Bergbanen for nok en thriller mellom Ullevål og Sarpsborg!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift