Ullevål med to nye poeng inn på konto!

Ullevål tok sesongens første hjemmeseier da Høvik ble slått 3-2(1-1) onsdag kveld. Jonas Gaare avgjorde alene med keeper fem minutter før slutt i en jevn og spennende kamp.

Ullevål mangler fortsatt sentrale spillere som Sondre Hammerstad og Jonatan Søberg Wiede med skade, mens toppscorer Marcus Lagerbäck var ute med sykdom. Det ga Christian Øiom mulighet til å spille på topp sammen med Timian Strømdahl Fossli mot gamleklubben Høvik. På tross av fraværene så var det Ullevål som kom best i gang på Bergbanen, og allerede etter tre minutter hadde man skapt to store sjanser som resulterte i corner. Høvik på sin side kom seg også til en farlig sjanse i innledningen, men Christopher Smerkerud reagerte lynhurtig da han fikk opp venstrearmen etter en avslutning i boksen.

Det var likevel fullt fortjent da Ullevål tok ledelsen ved Jan Fredrik Løland etter 17 minutter. Rickard Geiborg fant Løland ute til høyre. Spilleren, som mot Sarpsborg på søndag passerer 400 Ullevål-kamper, tok med seg ballen og banket til fra noe skrått hold og ga dermed Ullevål ledelsen 1-0. Det var en jevnspilt kamp på Bergbanen etter målet, men bortelaget Høvik tok noe over utover i omgangen. Blant annet skapte de en del cornere, og med farlige skyttere som Aleksander Serov og Maksim Pyanov vil det alltid kunne skapes noe på faste situasjoner. Fem minutter før pause ble det også nettsus bak Smerkerud da Serov limte ballen i krysset på corner. Kun minuttet senere prøvde samme mann seg på nok et hjørneslag, og Høvik var kun centimetere unna å gå opp i ledelsen. Heldigvis for hjemmelaget sto Ola Tenge plassert på rett side av streken, slik at Ullevål kunne gå til pause med 1-1.

Ullevål startet andre omgang med én mann mer på isen etter Iskander Nugmanovs utvisning rett før pause, men innledningen av omgangen var likevel helt jevn. Spillet bølget frem og tilbake, med gode keepere i begge ender. Med 58 minutter spilt var det derimot Ullevål som igjen skulle ta føringen. Lasse Torkildsen vant ballen ute ved vantet, og han fant Løland i nøyaktig samme posisjon som ved kampens første scoring. Legenden sendte hjemmelaget i ledelse 2-1 med en identisk scoring som før pause.

Høvik tok nå over føringen i kampen, og Ullevål fikk også Ola Tenge utvist, men det var Ullevål som skapte neste gigantsjanse. Erik Sørensen hadde all verdens tid til å score sitt første Ullevålmål alene med Simen Kjøllmoen i Høvik-målet, men avslutningen gikk rett på keeper. Returen gikk ut til Timian Strømdahl Fossli, men denne gang smalt ballen i stolpen for den unge angriperen. Høvik benyttet anledningen til å utligne litt over halvveis i omgangen, da Aleksander Serov scoret på frislag mot en dekket Smerkerud i Ullevål-målet. Samme Serov hadde en glimrende mulighet til å sende gjestene i føringen noen minutter senere, men avslutningen fra kort hold gikk rett på oversiden av tverrligger.

Kampen bølget voldsomt frem og tilbake det siste kvarteret, og begge lag gikk all in for to poeng. Blant annet kontret Løland glimrende før han ble lagt i bakken i Høviks straffefelt. Til enorm forundring for samtlige blåkledde valgte dommerne å la spillet passere. Med fem minutter igjen på klokka fikk Ullevål nok en fantastisk kontringssjanse, og Erik Sørensen fant Jonas Gaare perfekt. Gaare gjorde ingen feil alene med keeper, og med sitt 50. Ullevålmål sendte Gaare Ullevål i føringen for tredje gang denne kvelden.

Høvik ga ikke opp og trykket Ullevål tilbake. På overtid kom også Iskander Nugmanov til en god skuddmulighet, men Smerkerud var raskt nede og holdt skuddet nede ved høyre stolperot. Ullevål vant dermed 3-2, og klatret til 7.plass på den svært jevne tabellen.

Neste kamp er søndag 2.desember kl. 1300 borte mot Sarpsborg, et lag som også står med fem poeng.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift