NM-Gull Junior 2016

Ullevåls juniorlag vant NM-finalen mot Stabæk med 7-1 etter en solid andre omgang som laget vant 5-0

Finalen åpnet med to lag som jobbet godt defensivt og det tok sin tid før de store sjansene kom, etter 25 minutter er det Stabæk som tar ledelsen ved Oscar Bache Semb etter en pasning fra Markus Kildahl som minnet mer om et skudd, uansett så sto det 1-0 til Stabæk på tavla 

Stabæk´s ledelse holdt ikke mer en snaue 3 minutter da bursdagsbarnet Sigmund Karlseng satte inn sin første av tre scoringer for kvelden når han var sikkerheten selv fra straffemerke, 10 minutter senere var det Emil Ågren som sendte Ullevål i ledelsen med 2-1 på nok en straffe, en ledelse som holdt seg til pause.

Andre omgangen startet med et Ullevål lag i førersete men de store sjansene uteble og de rundt 250 tilskuerene på tribunene måtte vente helt til det var spilt 73 minutter før den neste scoringen kom, nok en gang var det Ullevål som fant veien til nettmaskene når Lasse Killingmo kom seg rundt på høyrekanten og fikk fyrt av et skudd, en dårlig treff skulle vise seg å være akkurat nok til å overliste Stabæks keeper og Ullevål kunne juble over 3-1 med et kvarter igjen av kampen.

Nå virket det som om Ullevål hadde full kontroll på defensiven og offensivt begynte det å fungere bedre og bedre, det virket som om Stabæk´s spillere begynte å bli slitne mens Ullevål spillere tydeligvis hadde fått mer energi etter 3-1 scoringen. Sigmund Karlseng viste seg frem enda mer offensivt og scoret ytterliger to mål for Ullevål, hvorav et på straffe etter at Per Mehol Stenersen hadde blitt felt.  Ullevål kunne nå slippe seg løs på stillingen 5-1 med 10 minutter igen på matchuret.

Med fem minutter igjen av kampen kom Emil Ågren seg fri på høyrekanten og fra 16-17 meter limte han ballen opp i motsatte kryss og kampen var definitivt avgjort, det la ikke noen demper på jublen når semifinalehelten Jesper Sagen satte inn Ullevåls syvende mål for kvelden bare ett par minutter før slutt.

Med kveldens finaleseier sikret Ullevål seg sitt første NM gull i juniorklassen siden 2001, la oss håpe det ikke blir like lenge til neste gang.

Flere bilder finnes på klubbens Facebook side

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift