98 LAGET NORGESMESTERE 2015

Ullevål Sarpsborg avgjorde NM finalen på 15 minutter foran 250 entusiastiske publikummere

Ullevål 98 drepte NM finalen i løpet av 15 minutter i første omgang. Martin Killingmo satte 3 raske mål. Ola Tenge og Jonatan Søberg Wiede ett hver de neste minuttene. Ullevål ledet 5 -1 til pause. Forsvarsspillerne Ludvig Lyche, Niels Arnseth Hvidsten. Andreas Adler Olsen, Laurits A. Sørensen og Johan Moe spilte fremragende. Og Målvakt Brage Lae var tryggheten selv. Forsvaret ga ikke Mjøndølene 1 cm ledig rom. Midtbanen med Ola Tenge og Jonatan Søberg Wiede spilte som alltid fenomenalt. Utnyttet kontringsmulightenene i overgangene. Tendens til rent artisteri og kunst i 2. omgang av kaptein Tenge.

Mjøndalen undervurderte troligvis Ullevål/Sarpsborg laget før NM finalen. Mjøndølene hadde tidligere i sesongen slått oss 2-0 i Snarøya Cup og 6-2 i NM puljespill. Ingen av kampene stilte Ullevål/Sarpsborg med fullt lag. Dessuten slo Mjøndalen Ullevål 99 laget i semifinalen som igjen hadde slått Ullevål/Sarpsborg greit. Alt tydet på at Mjøndalen og Ullevål 99 var Norges beste guttelag. Men de undervurderte potensialet i 98 laget. De gamle viste seg å være eldst. Mjøndalen. Mjøndalen Idrettsforening skapte en flott og verdig ramme rundt NM finalen. Det var defilering, flagg, avspilling av nasjonalsang, glimrende speakertjeneste, stort publikum og medaljeoverrekkelser fra NBFs Stein Pedersen og bandytrenerlegenden Bent Gommerud fra Mjøndalen. Etter finalen inviterte MIF til en storslagen bankett vi sent vil glemme. Stor takk til Mjøndalen IF for flott arrangement.

LInk til DrammensTidene

Link til Nordre Aker Budstikke

Målscorere for Ullevål i finalen var;

4 x Martin Killingmo

2 x Ola Tenge